#SPEAKUP

ONTMOET HET TEAM
EN BESTUUR

MEER KINDERSTEMMEN,
minder RUIS,
MEER TOEKOMST

Het is onze missie om alle kinderen in het zuiden van Nederland hun stem te laten omarmen. Dat doen we met een team, want alleen kom je tot een bepaalde hoogte, maar samen kom je zoveel verder. Iedereen van ons heeft een passie voor taal, onderwijs en échte verbinding.

SOFT SKILLS
85%
SPOKEN WORD
70%
KINDEREN
95%
EDUCATIE
80%
KELLY VERDONK
Voorzitter en dagelijkse leiding

Hoi, mijn naam is Kelly, oprichtster van De Speak Up Club en stadsdichter van Den Bosch. Ooit had ik, als kind, zelf geen stem.

Daarom richtte ik in 2021 De Speak Up Club, dat in een korte tijd enorm hard groeide. Sinds 2024 is het een stichting en heb ik de dagelijkse leiding. Met trots werk ik nu met een heus team en bestuur samen om nog meer kinderen een stem te geven. Voor kinderen werkt spoken word zo goed, omdat het een speelse tool is om krachten sterker te maken. Spoken word heeft hierin zoveel potentie.

Daarnaast geef ik als maker ook publiek/werknemers en de maatschappij een stem. Met live wrap-ups en voordrachten. Ook daarin werkt spoken word goed, juist omdat het op een speelse manier en vanuit het hart thema’s op de kaart zet.

De combinatie van zelf optreden en schrijven en kinderen laten groeien via spoken word, geeft een prachtige wisselwerking. Go, go go.

MIJNTJE VAN ALEBEEK
Workshopbegeleider en kinderstadsdichterprogramma

Hoi! Even voorstellen: Mijn naam is Mijntje en ik ben sinds kort onderdeel van De Speak Up Club. Met heel veel plezier ga ik dit avontuur aan. Zelf ben ik een groot liefhebber van poëzie en schrijf ik al jaren gedichten op @mijngedichtjes op Instagram.

Sinds 2022 werk ik als Educatiemedewerker aan de kinderprogrammering in de Verkadefabriek en organiseer (en begeleid) ik verschillende workshops binnen het culturele vak. Er is niets leukers dan kinderen iets nieuws leren, maar ze vooral laten zien dat ze zoveel meer kunnen dan ze denken. De trots die je dan ziet en voelt, is ongekend.

Toen ik zelf nog klein was, stotterde ik. Mijn mama schopte me op toneelles en een paar maanden later was elke struikeling over woorden weg. Ik danste, zong en speelde opeens zelfverzekerd in het theater en nu nog steeds ben ik er graag te vinden.

Niet meer op de planken, maar de lessen die ik toen leerde neem ik voor altijd mee in gesprekken die ik voer of nieuwe struikelingen die op mijn pad komen. Ik hoop dat ik kinderen bij De Speak Up club op weg kan helpen in hun eigen zoektocht naar zelfvertrouwen, want iedere stem doet ertoe.

MARION VAN WEEREN-BRAAKSMA
Bestuurder De Speak Up Club

Hoi, ik ben Marion, bestuurder van stichting De Speak Up Club. Ik werk als projectleider in het onderwijs. Mijn focus ligt op gelijke kansen en samenwerking tussen organisaties aan een gezamenlijk doel.  

Ik heb hiernaast de dagelijkse leiding over de Stichting Nationale Onderwijsweek en ben hoofdredacteur van de Nationale Onderwijskrant. Als onderwijsjournalist ben ik gespecialiseerd in interviewartikelen, die o.a. geplaatst worden in boeken over onderwijs. 

Hiervoor was ik drie jaar hoofdredacteur van De Nieuwe Leraar, vaktijdschrift voor leraren in het basisonderwijs en werkte jarenlang onder andere als schrijfcoach in het bedrijfsleven. 

Dat schrijven een uitingsvorm is die als een rode draad door mijn leven loopt, blijkt ook uit mijn boek ‘Ontboezeming’ dat in maart 2024 verschijnt. Naast natuurlijk het onderwijs. Niet voor niets ben ik nu voorzitter van De Speak Up Club. Go kids!

WILLEM ROG
Penningmeester en secretaris De Speak Up Club

Hoi ik ben Willem. Ik ben de penningmeester en secretaris van stichting De Speak Up Club. Als kind kwamen woorden trager bij mij binnen. Ik keek vaak naar buiten tijdens de les en leren ging lastig. Het verwerken van taal leidde er toe dat woorden er niet altijd even soepel uit kwamen.

Inmiddels ziet mijn wereld er anders uit. De woorden vliegen met veel plezier uit mijn mond; in mijn rol als stadsgids vertel ik graag over de stad en leg ik woorden vast in beeld, door middel van fotografie, met mijn bedrijf  Zie Den Bosch.

In mijn dagelijks werk worden woorden getallen: ik werk namelijk als financial controller. Kort samengevat heeft leren en ontwikkelen vanuit intuïtie mij gebracht waar ik nu sta en brengt het mij nog steeds iedere dag verder.

Vanuit de comfortzone iedere dag een stapje erbuiten doen en woorden een podium geven is daarom wat ik kinderen graag wil meegeven. Dat doe ik door mijn bijdrage als penningmeester in deze stichting. Op naar veel mooie resultaten!

ROOS BRAAM
Commissie Taal & Innovatie De Speak Up Club

Hallo daar! Ik ben juf Roos, docent aan de Kameleon in Den Bosch. Ik zit in de Commissie Taal & Innovatie van stichting De Speak Up Club. Ik zal me hier heel snel wat verder voorstellen, want ik kijk er enorm naar uit om samen de club te laten groeien en nog meer kinderen een stem te geven.

SLUIT JE AAN BIJ DE SPEAK UP REVOLUTIE