TAAL VOOR KINDEREN, DOOR KINDEREN

EEN KINDERSTADSDICHTER
IN JOUW REGIO?

In 2023 zetten wij het kinderstadsdichterschap op in Den Bosch. En wat was het een prachtig jaar. Check hier de nieuwste avonturen van de kinderstadsdichter. Ons doel hiermee is om taal te laten zien door te ogen van een kind, aan andere kinderen. Immers: wij kunnen wel vertellen hoe leuk taal is, maar het werkt natuurlijk veel beter als kinderen zelf roepen hoe geweldig leuk het is. Daarom zetten we dit graag, samen met jou, bij jou op. 

HOE WE HELPEN

JAARLIJKS LESPAKKET

Wij ontwikkelen kant-en-klare lespakketten, die elk jaar opnieuw relevant blijven voor basisscholen, waarbij kinderen leren dichten als een heuse kinderstadsdichter.

TOFFE OPTREDENS

Wij zorgen ervoor dat de kinderstadsdichter(s) in jouw regio optreden op gave plekken, waarbij ze uiteraard begeleiding krijgen.

SCHRIJFWorkshops

Wij geven als dichters zelf ook workshops voor scholen die met hun kinderen aan de slag willen gaan, zoals Dichtkids, waarbij ze bij elkaar op school optreden, spoken word in de lesstof geïntegreerd of het maken van een dichtbundel met de klas.

EIGEN HUISSTIJL

Wij ontwikkelen een eigen huisstijl voor jouw programma: met eigen logo, website en huisstijl voor banners, dichtbundels, enzovoort.

DICHTBUNDEL

Wij ontwerpen een dichtbundel aan het einde van het jaar in een door ons opgezet format om naar basisschoolklassen en partners te sturen.

MARKETING/PROMOTIE

Wij zorgen ervoor dat de kinderstadsdichter naamsbekendheid krijgt op scholen en in de regio, bijvoorbeeld via de pers en social media.

Kelly Verdonk: "We ontwikkelden een compleet programma rondom de kinderstadsdichter, waarin we actief inzetten op basisscholen. Daarmee bereikten we in het eerste jaar al 50% van de Bossche basisscholen. Geweldig dus!"

IMPACT MAKEN MET SPOKEN WORD

SOFT SKILLS

Participatie in de samenleving (DIALOOG)

Verhaal en gevoelens ontdekken en durven delen

Presenteren en houding

ZELFVERTROUWEN

Luisteren EN REAGEREN

stem leren kennen

SAMENWERKEN

JA! IK WIL EEN KINDERSTADSDICHTER IN MIJN REGIO!

Mail ons

HIERIN GELOVEN WIJ

Kan gedragsverandering ook leuk zijn? Ja. Met spoken word. Op een speelse manier raken we in het hart, focussen we op wat we willen bereiken en maken we belangrijke onderwerpen bespreekbaar. Van rake spoken word voordrachten van Kelly’s hand tot speelse

taalprogramma’s voor kinderen bij De Speak Up Club met een limousine, een dierenasiel en een kinderstadsdichter. Wij maken het zo leuk, dat iedereen die betrokken is er als vanzelf wel over gaat praten, delen en herhalen. En dan komt die verandering vanzelf. Geloof ons.

EEN PAAR VOORBEELDEN

ELKE STEM TELT

Geef werknemers of event-gangers een stem

SPOKEN WORD VOORDRACHT

Geef een nieuw geluid aan de wereld

DE SPEAK UP CLUB

Geef kinderen een stem

SLUIT JE AAN BIJ DE SPEAK UP REVOLUTIE