TAAL VOOR KINDEREN, DOOR KINDEREN

TAALPODCAST MAKEN
MET JOUW KLAS?

Taal is meer dan schrijven alleen. Of spreken. Taal is weten wat woorden met anderen doen. En stiltes. En zinnen. Daarom maken wij taalpodcasts met kinderen. Daar zoeken we scholen voor, die willen meedoen. Want het is natuurlijk leuk om te weten hoe krachtig taal kan zijn in de positieve zin, maar minstens zo belangrijk om ook naar de andere kant te kijken.

DIT DOEN WE

WE FILOSOFEREN OVER TAAL

Samen met kinderen bespreken we bijvoorbeeld: Wie is de baas van taal? En mag je zomaar woorden toevoegen?Kunnen woorden ook pijn doen? Daar omheen maken we een lespakket. En zijn we nog veel meer van plan. Doe je mee?

WE MAKEN EEN PODCAST MET KIDS

We laten kinderen uit groep 6/7/8 gelijktijdig een podcast maken: wat komt daar nou allemaal bij kijken? En hoe kunnen ze de onderdelen uitwerken?

We interviewen taalbedrijven

De kinderen mogen vragen bedenken voor verschillende soorten taalbedrijven, zoals een uitgever, of een rapper. Dat is een onderdeel van de podcast.

We interviewen kleine kids

Voor de uiteindelijke vragen over taal, interviewen we kinderen uit groep 1 en 2. Die antwoorden koppelen we dan weer terug naar groep 6/7/8.

LESPROGRAMMA

Want om de podcast heen maken we een heus lesprogramma voor groep 6/7/8. Kinderen luisteren dus niet alleen, maar gaan zelf ook actief aan de slag.

DRIEMAANDELIJKsE PODCAST

Vond je de taalpodcast superleuk? Dan kun je lid worden en elke drie maanden een taalpodcast ontvangen, met lespakket.

Kelly Verdonk: "Ik vind het belangrijk dat kinderen niet alleen mooie woorden kennen, maar ook nadenken over de kracht (en het effect) van taal. Want taal kan zowel constructief als destructief zijn."

IMPACT MAKEN MET SPOKEN WORD

SOFT SKILLS

Participatie in de samenleving (DIALOOG)

Verhaal en gevoelens ontdekken en durven delen

Presenteren en houding

ZELFVERTROUWEN

Luisteren EN REAGEREN

stem leren kennen

SAMENWERKEN

JA! IK WIL EEN TAALPODCAST MAKEN MET MIJN KLAS!

Mail ons

HIERIN GELOVEN WIJ

Kan gedragsverandering ook leuk zijn? Ja. Met spoken word. Op een speelse manier raken we in het hart, focussen we op wat we willen bereiken en maken we belangrijke onderwerpen bespreekbaar. Van rake spoken word voordrachten van Kelly’s hand tot speelse

taalprogramma’s voor kinderen bij De Speak Up Club met een limousine, een dierenasiel en een kinderstadsdichter. Wij maken het zo leuk, dat iedereen die betrokken is er als vanzelf wel over gaat praten, delen en herhalen. En dan komt die verandering vanzelf. Geloof ons.

EEN PAAR VOORBEELDEN

ELKE STEM TELT

Geef werknemers of event-gangers een stem

SPOKEN WORD VOORDRACHT

Geef een nieuw geluid aan de wereld

DE SPEAK UP CLUB

Geef kinderen een stem

SLUIT JE AAN BIJ DE SPEAK UP REVOLUTIE