SPEELSE TAALLESSEN

OP ZOEK NAAR EEN
CREATIEF INVALDOCENT?

Docent ziek? Opleidingsdag? Vakantie of (tijdelijk) permanent tekort? Wij vangen de les graag op met spoken word. Zo zijn de kinderen alsnog de hele dag met taal bezig, op een speelse manier.
Dat kan een hele dag of een dagdeel. Eerder waren we vaak creatief invaldocent in de randstad, nu in Den Bosch en omstreken. Van groep 3 tot en met groep 8.

DIT DOEN WE

LESSEN van de KINDERSTADSDICHTER

In onze lespakketten van de kinderstadsdichter leren kinderen dichten als een heuse kinderstadsdichter.

SPOKEN WORD WORKSHOPS

In deze lessen gaan kinderen aan de slag met schrijven en voordragen over verschillende thema's, zoals herinneringen. Centraal staat het omarmen van hun stem (en aanverwante soft skills).

INTEGRATIE MET EEN BESTAANDE LES

Denk aan Maatschappijleer, of Nederlands. Wij zorgen ervoor dat kinderen op een speelse manier aan de slag gaan met jouw lesstof. Denk dan aan presenteren, houding, stemgebruik, taal.

Meer dan spoken word

We kunnen het schrijven en voordragen combineren met lezen en filosoferen over taal (zie ook onze taalpodcast). Kinderen zijn bij ons altijd bezig met taal.

toewerken naar een voorstelling

We kunnen samen met de kinderen toewerken naar een eigen voorstelling of optreden bij een evenement. Daar gaan we in de klas mee aan de slag.

OP MAAT

Speciale wensen? Dat kan. Voor een langere invalperiode of een specifiek thema maken wij graag een nieuw lesprogramma.

Kelly Verdonk: "Ik hoor kinderen vaak zeggen dat ze de hele dag niet hebben gewerkt. Als ik dan aan een juf opnoem wat we allemaal hebben gedaan, moeten ze heel hard lachen."

IMPACT MAKEN MET SPOKEN WORD

SOFT SKILLS

Participatie in de samenleving (DIALOOG)

Verhaal en gevoelens ontdekken en durven delen

Presenteren en houding

ZELFVERTROUWEN

Luisteren EN REAGEREN

stem leren kennen

SAMENWERKEN

JA! IK WIL EEN CREATIEF INVALDOCENT IN DE KLAS!

Mail ons

HIERIN GELOVEN WIJ

Kan gedragsverandering ook leuk zijn? Ja. Met spoken word. Op een speelse manier raken we in het hart, focussen we op wat we willen bereiken en maken we belangrijke onderwerpen bespreekbaar. Van rake spoken word voordrachten van Kelly’s hand tot speelse

taalprogramma’s voor kinderen bij De Speak Up Club met een limousine, een dierenasiel en een kinderstadsdichter. Wij maken het zo leuk, dat iedereen die betrokken is er als vanzelf wel over gaat praten, delen en herhalen. En dan komt die verandering vanzelf. Geloof ons.

EEN PAAR VOORBEELDEN

ELKE STEM TELT

Geef werknemers of event-gangers een stem

SPOKEN WORD VOORDRACHT

Geef een nieuw geluid aan de wereld

DE SPEAK UP CLUB

Geef kinderen een stem

SLUIT JE AAN BIJ DE SPEAK UP REVOLUTIE