DIT BEN IK

NAAST STADSDICHTER EN OPRICHTSTER
VAN DE SPEAK UP CLUB

Rasechte Bosschenaar.
Ondernemer. 
Spoken-wordartist.
(Inval)docent hbo, mbo, po.
kan uren kijken naar de sterren.
Verliefd op mbo-onderwijs.
Ervaringsdeskundige.
Neerlandicus.
Moeder.
Smelt van kinderen.
Verslindt boeken.
Reizigster.
Dierenactivist
Taalactivist
Drinkt heet water als thee.
In love met mooie zinnen.
Taalkunstenaar.
Vriendin.

WAAR HET ALLEMAAL OOIT BEGON.

Dit ben ik. Jaren geleden. Als kind wist ik wat het was om geen taal te hebben. Om niet te kunnen vertellen wat je wilt vertellen. Om je stem kwijt te zijn. Daarom weet ik ook hoe belangrijk het is dat we onze stem vrijuit durven te delen. Dat we onszelf in de puurste vorm durven te zijn. In verbinding. Want dat is mega belangrijk. Voor kinderen, en voor de wereld om ons heen.

EEN STEM DANKZIJ SPOKEN WORD.

Juist omdat ik ging van letterlijk niet durven praten naar mijn stem volledig omarmen, ken ik de kracht van taal tot in de max. Hoe ze in het hart raakt, maar wel pas als je jezelf weet te raken. Dat ze de snaren aanslaat die iedereen spreekt, maar alleen als je haar universele taal kraakt. Dat je stem ervoor kan zorgen dat mensen luisteren, dat er van binnen iets switcht, als je op de rand van poëzie direct kan zijn. Dan ontstaat er magie. Rollen er tranen. Dan zie ik een lach. Ontstaat er herkenning. Verbinding.

DE SPEAK UP REVOLUTIE.

Met De Speak Up Club leer ik kinderen dingen die ik zelf graag als kind had geleerd. Dat ze een stem hebben. Dat hun stem ertoe doet. Dat ze hun verhaal mogen delen, dat ze op een podium mogen staan, dat ze ruimte in mogen nemen. Grenzen aan mogen geven. Dat ze mogen schreeuwen, mogen lachen, fluisteren. Dat alles wat ze denken goed is, en niet gek. Dat hun gevoelens ertoe doen. Want elke stem telt.

“Voor mij zijn mijn spoken word voordrachten en werk voor De Speak Up Club geen of, of, maar en, en. Ik ben spoken word maker voor o.a. gemeente en onderwijs, én leer kinderen hoe ze hun stem ontwikkelen. Die twee gaan hand in hand: alleen samen krijgt de toekomst een stem.”

Kelly Verdonk
Stadsdichter Den Bosch, spoken word artiest en oprichtster stichting De Speak Up Club.

SLUIT JE AAN BIJ DE SPEAK UP REVOLUTIE